Pages

Sunday, July 12, 2009

Memory @KPTM

semalam aku g kolej Poly-tech Mara, Kl..kolej lama aku time zaman diploma dulu.uih lama betul tak menjejakkan kaki disana.. tak tahu kenapa bila aku berjalan dari LRT Pandan jaya ke KPTM..rasa macam back to Hometown plak..semua yg aku pandang mengingatkan aku kembali pada zaman dulu itu..uiihh rindunye masa tu... kalau la boleh diputarkan kembali masa lalu walau sehari...huuuu~




Kolej Poly Tech Mara(KPTM), Kuala Lumpur





bangunan KPTM yang dah berubah wajah...skrg dah kaler oren gitu.. dulu mana de cat2 ni hehe





kat lobi KPTM




aik..kat depan pintu dah ade kaunter ke..? cam kat bank plak rasa..


then, aku stat bjalan2 stat dari ting 4 lepas g ofis..dan pe yg aku jumpa~~


first...



wahh....!! ni klas aku dulu gak nih!


kalu tak salah kelas pemasaran penah gak wat kat sini dulu. sume kusi dah kaler oren gitu..betul2 ikut tema kptm skrg..mmg ceria lak tgk huhu...berubah habis!





haihh ni tempat feveret geng2 aku dulu nih.dari kusi paling kiri skali adila-aku-anis-fae- .. dulu mmg kitaorg suka dok kat depan skali..bkn sbb ape pun..tak nak tertido je hehe.penah gak dok blakang..tu pun org dah pelik nape kitaorg dok blakang :P (actlly aritu tak bawak buku..tu dok blakang huhu~)




CR 4.8 -kelas pe ek dulu wat kat sini..


haih baizura..gambo pintu pun nak ambik gak ke...~ (mybe sbb de nilai2 sentimental kot..lalala~)





"student square"-antara port bdak2 kptm dulu kat ting 4. nape dulu tak letak meja2 nih..



aik..dah de klas yg dh renovate jadi kedai ke kt ting 4? sib baik tak wujud masa dolu2..kalu tak, keje nak beli gegula je ari2 wat stok dalam klas.. (moral of D story: nti rosak gigi la.. haha yela tuh.. :P )




klas kat ting 3..dulu klas multimedia..struktur data..analisis...n java penah wat kat sini.






pemandangan di ting 3..depan lect room.. pun dah lain gak...huhu




woahh..dah de bumbung tu dari kptm ke LRT! bagus2..kesian dak2 kalu time2 hujan nak balik or nak g klas..


teringat lak dulu masa kt kolej nk balik ptg2 time hujan..dah la tak bawak payung..pastu geng2 aku dok ambik pemplate kolej wat alas kepala..ahaha..nakal! nakal!


hmm banyak betul kenangan yg ada dulu kat sana..nape kat UPM cam tak banyak kenangan lak ek hehehe..apapun KPTM tetap dekat dihati.. (cam tv9 la pulak... (^_^) )


4 comments:

Azlina said...

Nak tanya belajar kat KPTM okay tak ? studay dalm dwi bahasa ke ? english aje...

Nor baizura said...

belajar kat KPTM memang sgt2 best! study masa tu stil in BM. tapi tgk kos juga la. tapi lecturer kat sana mmg sgt2 bes. mcm saya klu nk compare antara KPTM ngan UPM (masa ambik degree), saya lagi suka KPTM sebab rasa dekat dengan lecturer. kalau tak faham terus g bilik lect je tanya. kalau UPM cm ssh cikit nk rapat2 cmtu hehe.

Liza Saad said...

Maaf Nor, saya nk tnya psl KPTM. Anak saya dpt tawaran ke KPTM, Taman Shemelin Perkasa. Harap Nor dpt memberi sedikit maklumat ttg KPTM & asrama. Is the hostel at the shoplot nearby ? I had viewed frm some blogs but it seems that xde pic hostel. Thanks and have a great weekend.

Nor baizura said...

saya pun study di KPTM Taman Shemelin Perkasa (2003-2006). bagi saya KPTM memang tempat yang terbaik utk study. kaedah pengajaran ikut kursus. masa tu saya diploma sains komputer francais UPM. so masa tu belaja stil in BM. kalau kos yg kita belajar tu francais Universiti luar negara so tahun akhir mmg akan pergi sana. tp yg tu saya tak sure stil ada lagi tak. tapi lecturer dia mmg terbaik! dia akan ajar kita sampai kita faham. pendekatan yg mereka gunakan pun mmg akan buat student tak takut/susah nk jumpa lect kalau tak faham.

Di KPTM mmg ada sediakan asrama. tp masa tu saya tinggal di asrama swasta.tak sure skrg sistem dia mcm mana. mungkin puan boleh contact bahagian pejabat Am utk tanya. tapi di sana mmg banyak rumah sewa yg bole student sewa ramai2 dengan kwn2 semua. saya pun sem 3 tinggal di luar. actly lagi dekat dengan kolej. depan kolej tu pun memang banyak kedai2 makan..buku/alat tulis.dekat dengan econsave..dan terletak bersebelahan dgn LRT pandan jaya.kalau nak ke jusco pun cuma 1 stesen je.

berkaitan loan pula, masa tu saya dpt pinjaman MARA. yg paling best kalau dapat 3.5> pointer mmg tak perlu bayar sbb dijadikan biasiswa. kalau 3.0 - <3.5 kalau tak salah 10% je kena bayar dan seterusnya pointer dibawah pun ada peratus pengiraan sendiri. yg ini pun saya tak sure ada lagi tak sistem macam tu. hope dpt membantu. tapi saya mmg rekomenkan kolej ni kat orang lain.

Bagi saya antara kolej2 yg ada di msia..ini adalah kolej yg tbaik.. and the result.. lebih separuh kawan batch saya dapat continue study dalam degree di universiti awam spt di UPM n UITM... :)

Post a Comment