Pages

Thursday, December 31, 2009

Ke K.L.I.A lagi.. part 2

Assalamualaikum sume.. hehe aku rasa dah bape kali mukadimah aku asyik tulis ayat yg sama..."maaf sebab lama tak tulis blog.." hehehehe.. apa nak buat..line telefon n internet kat umah aku ada problem daa...
"
"
hai rasanya cite ni dah lama.tp sebab mmg dah ada picture tu dlm hp aku so aku juz share je la ekk kat sini.
"
"
21/12/09 aku kena g KLIA lagi.macam yg aku cite aritu, aku orang pertama yang ditugaskan utk projek ERL di KLIA. mmg sume staff kena tau tmasuk la bos aku.sume kena turun padang..bagus ni sebab bole dapat pengalaman kan. ikutkan kena ada kat sana kul 8.30. so aku seawal pagi mmg dah gerak dari rumah sebab dh kejar tren kul 7.30..tapi tak sempat plak.so tpaksala naik tren kul 7.45 am. KLIA Ekspres mmg datang setiap 15 minit.
"
"
KLIA ekspres~
"
"
perjalanan jauh tak ku rasa..kerna hati ku melonjak sama...lalala~
"
"

singgah breakfast dulu kat f00d Garden.. fuhh lapor den..



1st aku kena btugas kat international area dulu. time ni suasana agak lengang cikit sebab takde flight yg baru sampai lagi.kalau tak mmg sesak tau.


nie dalam kaunter.snap je la picture pe2..hehhe


petang lak aku kena btugas kat domestic area..


@level 5 KLIA..
macam dh jadi rumah aku plak klia ni.yela asyik g sini je kan hehehhe.

hmm masa balik tu aku sempat lagi jalan2 kat sini.alamak tetibe teringat lak ngan kenangan dulu2 kat sini...hmmm
MySpace

Sunday, December 20, 2009

Salam Ma'al Hijrah 1431


Salam Maal Hijrah buat kengkawan semua..


semoga tahun baru ini membuka ruang penghijrahan yang lebih bermakna buat semua.. :)

Ke K.L.I.A lagi..

khamis lepas aku dapat call dari HR tanya samada aku cuti ke 21hb ni. rupanya aku telah ditugaskan utk promote service KLIA Ekspres kat KLIA.
rupanya semua staff (office based) terlibat dan aku orang pertama yang kena.huhu kiranya aku ke nih yang merasmikan...agak2 masuk paper tak nih.. heheh :P
"
"
aiseh..takpelah.. bole dapat pengalaman baru kan.chaiyok!! chaiyok!!
MySpace
"
"
t-shirt KLIA ekspres yg sume staff kena pakai nanti..


the fastest way to the city~
huhu mmg laju tau. kalau nak tau laju dia camne..try la naik...
hehehe promote..promote.. :P




dan aku pun kena pakai blazer ERL yg slalu staff CSM yang pakai. heheh sempat lagi aku nih bgambar ngan blazer nie time baru balik keje aritu.. :P


fuhh aku tak study lagi nih pe2 yg patut ttg info KLIA Ekspres. Dibuatnya orang tanya aku ttg sometin yg aku tak tau...naya aku nih..huhu~

nanti pe2 aku cite ekk kat sini.alahai macam manala aku kat KLIA tuh esok...

MySpace

Monday, December 14, 2009

ada apa dgn coding..


skrg dah hampir pukul 2 pagi.tapi aku still tak tido lagi coz tgh solve coding problem system aku tuh. actually system aku tu dah complete... tapi cuma tang 1 je function lagi yang tak jadi2.dah puas cam2 style coding aku buat tapi asyik tak jadi je function tuh.fuhh hampir seminggu aku dok pikir tau..sampai tak lena tido aku dibuatnya.mmg penin.
MySpace

so sbb tu aku tetap gak dok buat system aku tuh walau arini ari ahad n patutnya aku juz releks2 je kat umah kan.betul tak?hehehe.. hmm entahlah tadi aku rasa geram sgt2 sebab tak jadi2 je.. isk geram betul kat coding nih! aku kata dalam hati "Jangan ngaku kalah!! jangan ngaku kalah!!"
MySpace


dan akhirnya.....


jadi pun coding tuh!!


fuhhh..

barulah aku boleh tido dengan lena...
MySpace

oklah sume..nak g siap2 utk keje esok.hmm sok ada training utk system yg aku kena handle nanti plak.fuhh programming lagi...

Sunday, December 13, 2009

Fire Fighting..

khamis lepas aku kena g Fire Fighting training kat salak tinggi ngan E-MAS (ERL Maintenance Support Sdn Bhd) .HR kata mmg sume staff kena join n kali ni turn aku plak.kalau ikutkan mmg mula2 aku macam tak nak pegi bila dok pikir ttg system aku yg tak siap2 lagi tuh.tapi takpela..pergi la juga..


aku mmg dah gerak dari umah awal..n sampai2 je kat kl sentral aku cepat2 g naik KLIA Transit untuk ke salak tinggi.tapi sayang aku lewat 1 minit je...tren pun dah terlepas.so terpaksa la tunggu next tren.alamak..aku dah terlewat nih.sepatutnya stat kul 8.45am...tp aku sampai sana kul 9 am..hehehe :P


stesen salak tinggi... ni first time aku datang sini.tak berkesempatan utk datang lagi daa..


ofis tu terletak jauh sikit dari stesen.so terpaksa la aku berjalan kaki sikit.tapi suasana kat sana mmg bes tau.dengan angin paginya...dan suasana macam berada di kaw hutan sebab sekeliling tu mmg penuh dengan ladang kelapa sawit..sunyi je...hehe aku kan mmg suka hutan2 nih.. fuhh hilang sume stress aku...mmg tak ingat langsung pasal coding aku tuh...hehehehe :P


haa ni la ofis tu...besar juga..


haa tenguk kat luar..seluas luas alam dikelilingi kelapa sawit..

indah mata memandang....~


note..


time dalam class...teringat masa zaman2 blaja dulu..hihihihi rindu betul~

petang plak de sesi praktikal plak..ajar macam mana nak padam api.mmg kena lari2 n main air la nanti hehehe.mula2 kitaorg sume yg seramai 13 org utk class kali ni kena beratur dalam barisan.pastu kena kira kuat2 1.2.3.4..1.2.3.4...macam nak kawat daa.. rupanya kitaorg dibahagikan ikut team.dan no tu mewakili tugas yang kena wat nanti.


no 1 : kena handle kat pili air tuh.soo kena tau la camne nak buka n pasang paip kat pili bomba tuh.

no 2 : kena bawa getah paip yang sungguh berat tu... dari pili bomba sampai ke orang no 3.

no 3 (aku la ni) : kena bawa paip dari tengah2 sampai la ke tempat kebakaran tuh..huihhh keje berat nih heheheh :P

no 4 : kena bawa kepala paip n jadi cam ketua la sebab tugas utama dia utk padam kebakaran tuh..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


kitaorg sume kena lari2 bila abg tu kata MULA.. dan masing2 cpat2 buat step seperti yang telah diajar kepada kami..yelah kalau lambat2 mmg rentung la rumah tu nanti kan.. aku pun dok lari2 bawak gelung paip yg berat tuh..fuhh..


haa ni team yang mula2 skali kena buat.tgh nak bukak air kat pili bomba...


uihhhh jauh tau dari pili bomba ke tapak point kebakaran tuh...huhu~



haa ni time sesi lain plak...masing2 kena try camne nak padam air guna pemadam api ABC n yang gas co2 tuh.. mmg bess!!



haaa ni pakai air plak...soryla aku aku sempat nak snap picture banyak2...



sempat lagi aku nih...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok aku nak share video sikit...tenguk la nanti aksi2 aku padam api...hehehhe
video ni je yg sempat aku ambik... :)


video

aja aja fighting!!

MySpace

Saturday, December 12, 2009

opppss ...

Assalamualaikum sume...


hehehhehe....
isk aku nie...belum cakap apa2 dah gelak2 plak...
MySpace
fuhhh lama gak aku tak tulih blog nih..yg aku terharu ramai gak tak jemu2 datang m'jengah blog aku ni ek.ni yang membuatkan semangat aku utk tulis blog ni membara2...haha macam apa daa ayat aku nih..

actually aku terlalu sibuk ngan keje daa..dan terlalu sibuk gak dok siapkan system aku tuh.biasala penin ngan programming ni skit.tak jadi2 plak coding aku tuh.tu yang tak sempat nak on tnet.cafe aku kat dalam facebook tu pun tak sempat nak diusahakan tau hehehe :P
"
"
hmm kalau nak tau aku baru je nak baik dari demam nih.actually aku demam balik daa..aritu baru je demam kan.lepas sorang..sorang yg demam kat ofis aku tuh.aku rasa aku org yg pertama demam..pastu pass virus kat orang nih..n orang nih pass virus kat orang tuh..n orang tuh pass virus kat orang tuh orang tuh..n last sekali pass virus kat aku balik..haha dah macam proses rantai makanan yang kita dok blajar masa sekolah rendah dulu plak..hehehhe
MySpace


Wednesday, December 2, 2009

hapy..hapy..hapy..

apa2 aje aku punya tajuk arini heheh.tapi bukan sebab kesan ubat paracetamol ekk macam aritu.tp ckp pasal ubat..entah nape arini aku cam de tanda2 nak demam balik plak.
alamak!..not again..
MySpace
emm sambil2 aku tulih blog ni..aku pun sbuk gak jaga kedai aku nih.hehe jgn pelik yek..aku dok main game Cafe World yg dlm facebook tu la...hehehe.. :P

btambah maju kedai aku ni yek...:P

emm takdela...aku takdela fanatik sgt ngan game2 ni.juz utk release tensen je. yela dah seharian suntuk buat keje kan.

fuhh cakap pasal keje arini aku mmg sibuk tau.skrg ni aku tgh nak siapkan system yg bos bagi aritu..OLAP reporting system.hope by next week dah settle la.lepas lunch pula aku ada metin utk solve problem system yg aku kena handle tuh.lama gak discus...dari kul 3-6..and finally jumpa pun tang mana problem tuh.fuhh settle satu masalah.

MySpace

tadi masa tgh2 metin tu tetibe tlintas kat kepala aku.."eh eh..aku dah keje ke.." n rupanya situasi yg blaku skrg ialah AKU SUDAH BKERJA.mesti korang penin ngan statment aku nih kan haha~

takdela aku rasa cam masih lagi bergelar student plak..buat keje pun rasa cam tgh myiapkan assignmt...ada metin pun rasa cam tgh wat discussion project ngan group je hehehe:P mungkin aku masih lagi dalam proses peralihan kot..

betul la cakap orang..bila kita dah stat keje ni barula rasa cam nak kembali ke zaman study2 dulu~ hishh ni yg rindu nih....

oohho teringat pula cite kat ofis tadi.masa aku tgh dok sibuk develop system tetibe bos kata yg nanti aku akan ada test sebelum confirmation nanti.aku bleh plak tsentak.."haa?? test???!!" dorg dah gelak2..tgk aku kalut2..~

MySpace

hohoho ada test ke......aku ingatkan lepas abis blaja ni dah tak jumpa lagi test2 nih huhu~

p/s: aaaa bos....ada tips tak utk test??hihihihi

MySpace