Pages

Featured Posts

Monday, February 15, 2016

Adik Farish..Haziq

H.A.Z.I.Q



Tanggal 16/3/2015, Lahir anak kedua mama ni di Hospital Az zahrah. Cuma kelahiran kali ni yang berbeza adalah aku memang tahu kena czer dan rasa agak takut sebenarnya datang hospital untuk serah diri kena operate walaupun masa tu tak sakit lagi hehe.

Memang la tak sakit lagi sebab belum due..dan memang kena bersalin 2 3 minggu lebih awal dari tarikh sebenar.



Haziq..


hari pertama...pipi haziq memang lebih tembam dari abangnya n soo cute!



9 bulan..masa jalan2 di melaka..

 haziq memang seorang anak yang baik...sangat berdikari..selalu mengalah dengan abang dia.tak banyak meragam..mungkin tahu sebab abang dia pun still kecil n nak kan perhatian dari mama dia hehe..kalau haziq senyum memang boleh buat orang melted..
Photobucket




Farish dan haziq...dua2 mama sayaaaaanggggg sangat2....
Alhamdulillah di usia mama 31 tahun ni Allah kurniakan mama dua orang anak lelaki yang jadi buah hati pengarang jantung mama...NYAWA Mama....semoga anak2 mama sentiasa dalam jagaan Allah,diberikan kesihatan yang baik,menjadi anak yang soleh,bijak,dimurahkan rezeki dan sentiasa diredhai Allah selalu.. Amin..

Farish & Haziq...Mama dan papa sayangggg sangat2 anak2 mama papa ni tau..

-MAMA-



p/s: sekarang bila tenguk farish sayang betul dia dengan adik dia sorang ni..walaupun kadang2 suka buli adik rebut2 barang..n adik buli abang dia balik tarik rambut or nak ambik barang gak..n dua2 nangis...hehehe


super mama

Assalamualaikum semua..

fuhhhh blog aku bukan bersawang lagi dah...dah berhutan lalang kot sebab dah lama sangat aku tinggalkan huhuhu Photobucket




sekejap je dah masuk tahun 2016. Kehidupan aku sekarang memang super duper bz!
yelah sangat sibuk uruskan dua orang anak lelaki yang tengah lasak,komitmen di rumah,n komitmen di pejabat lagi huhuhu.

well,kehidupan kita lepas kawin ni sangat2 berbeza bila compare masa zaman bujang ye adik-adik.
 masa zaman bujang dulu lepas balik keje n kalau penat sangat boleh lagi dok releks2 tenguk tv atau tido dulu sebelum mandi ke...
Photobucketsyoknyeeee

pastu aktiviti di malam hari lepas selesai masak solat sume ialah TENGUK TV.  Semua slot TV setiap hari tu memang ko akan hafal jadual dia. lepas ni cite apa n lepas ti cite apa. sambil2 main boleh main game atau sibuk main msg dengan ehem2...
macam cakap berdasarkan pengalaman nampak hahaha  
Photobucket


jadual lepas kahwin n bila ada anak ni macam dibawah.

balik kerja--ambil anak--main2 dengan anak--mandi--solat--kemas rumah+dapur--masak untuk papa--masak untuk anak--beri anak makan--kemas2 lepas anak makan sepah2--kemas dapur--layan anak main sambil tgk tv+bagi susu+tukar pempers (itupun mau 2 3 round lari keliling rumah dok mengejar nak pakai pempers. belum campur nak pakai seluar lagi )--kemas rumah
 (ni looping sikit,kemas rumah--anak sepah balik--sila kemas rumah balik)
Photobucketsuper mama...

dan seterusnya smpai anak tidur..fuhhhh... pastu barulah mama boleh tidur....
Photobucket


bila ada anak kecik ni memang kena jadi super mama sikit.Takpelah sayang..mama happy tenguk anak mama membesar dengan sihat. mama tahu satu hari nanti rumah ni akan sunyi juga bila anak2 mama dah besar n melanjutkan pengajian di mana2...dan juga lepas kahwin nanti..

ohhh mama sedih masa tu..mesti mama rindu kenangan masa anak mama kecil2 lagi ni.

luv u soo much Farish & Haziq..

-mama-






Monday, November 10, 2014

farish 11 bulan


Alhamdulillah hero mama sekarang dah masuk 11 bulan..semakin manja dengan mama n papa..bijak..suka sangat gelak2..

rasa macam sekejap je tenguk anak mama ni dah besar. rasa baru je macam semalam farish still baby dipangkuan mama. sekarang ni dah tak mau nyer baring2 kat pangku saje2...nama pun anak lelaki mestila lasak hehe..

hero mama...

 saya n buku doraemon memang tidak boleh dipisahkan...


kehidupan aku sekarang?? alhamdulillah...sangat2 bahagia..terima kasih Ya Allah atas anugerah ini.

cuma sekarang ni agak penat sikit la hehe. mungkin time pregnt sekarang ni memerlukan aku agak lasak..1 sebab kena drive sendiri. dulu time farish memang hubby yang hantar g keje. sekarang ni memang hubby nak hantar juga sebab kesian n risau tenguk aku yg asyik tak larat je haha..tapi bila memikirkan aku perlu balik on time pukul 5 sebab kesian kalau farish tunggu mama balik keje lama sangat...so mama kena jadi superMama la..hanya untukmu farish...hehehe

then bila dah balik umah sibuk jaga n layan farish lagi...dengan alahan lagi..jadi nampaknye kalau hari2 biasa banyak masak dekat kedai je la hehehe...thanks hubby sebab memahami isterimu ini...n selalu belanja mama makan sedap2...n kadang2 papa masakkan mama menu feveret papa tu hehe..  tp sabtu ahad aku tetap masak ok...kesian lak hubby...

ikutkan due aku awal bulan 4 ni. Alhamdulillah memang benar janji Allah setiap anak ada rezekinya...hubby pun cakap benda yang sama.. rasa kali ni nak ambil cuti jaga anak lama sikit la...nak tenguk anak membesar dgn sihat depan mata..


bila la mama saya nk hantar gambar saya dalam majalah PaMa ni....


okla mama dah tak tau nak tulis apa lagi. nanti ada masa mama tulis lagi.... :)

Friday, August 15, 2014

Adik Farish

Alhamdulillah...
berita yang sangat2 tak diduga...semuanya rezeki dari Allah.
Alhamdulillah farish bakal menjadi seorang abang. Semalam dah confirmkan dengan DR rupanya kandungan dah 6 minggu..

Farish..mama papa sayang farish sangat2 tau..kesian farish semalam asyik menangis2 tak berhenti bila makan kat luar. tak pernah2 dia macam tu. bila aku n hubby dok cite ttg baby dlm perut terus farish nangis2.Ya Allah dia faham rupanya walaupun baru 8 bulan. Sedih sungguh aku bila tenguk farish sedih macam tu. Tapi mama percaya farish nanti mesti akan sayang adik dia sangat2. Tambah umur pun tak jauh  berbeza. boleh la buat peneman main dan belajar sama2 macam kembar..

Alhamdulillah..

Thursday, April 3, 2014

Yeahh! Saye dah 4 Bulan! :)

ala cayang ucuk ucuk...


Alhamdulillah..anak mama semalam dah genap 4 bulan. sekejap je masa berlalu kan.. :)
semalam nenek farish a.k.a mak aku tinggal bersama kami selama seminggu. Farish pun bukan main lagi asyik merengek2 dengan nenek dia je hehe.

Apa Perkembangan Saye??:

1. leher & kaki dah kuat. sebab tu farish asyik suka mama papa dia dirikan dia je huhu. kalau letak nangis. angkat balik terus sengih2 + tergelak2 hapy...

2. suka ajak sembang2...kalau cakap ngan farish mesti dia tenguk bibir kita + gelak2... sekarang pun dah pandai ajuk cakap papa buat suara doraemon! huhu

3. sangat2 sukaaaaa tenguk bola & cerita hindustan....hahaha adil la tu...bola mewarisi papa dia..hindustan lagi2 cite shah rukh khan dari aku plak.... memang mata tak berkelip nenguk huhu~

4. dah pandai nak tagih perhatian n buat trick macam2...contoh buat2 nangis sambil batuk uhuk uhuk2 banyak2 kali...konon2nye sedih sangat la tu hehehe...comel la tenguk...


sebenarnye banyak lagi...tapi macam tak sempat nak taip panjang2 pulak huhuhu..

okla ada masa aku akan update lagi ye..
babai.... \(^_^)/

Wednesday, March 19, 2014

Permata Hati Mama Papa


Assalamualaikum kengkawan semua. lama betul tak update blog ni huhuhu...... Bukannya apa aku terlalu sibuk + kena vitamin M sikit nk tulis2 blog ni hehe.

Alhamdulillah sekarang ni aku n hubby dah masuk alam baru dalam fasa rumah tangga kami...seronoknya bila dah bergelar mama n papa ni kan.. Alhamdulillah syukur..... :)

Jadi oleh sebab dah masuk fasa baru..so blog pun kenalah tukar tema baru..."Cheritera Mama Farish"....
mesti seronok nanti bila anak dapat baca apa yang mama dia tulis sepanjang anak kesayangan mama papa ni membesar kan...Semoga sayang mama nanti dapat menjadi anak yang soleh...baik akhlaknya...bijak.... amin...


Muhammad Farish Firdaus nama diberi......dilahirkan pada 2/12/2013 di hospital az zahrah. Pada aku memang servis yang diberikan oleh pihak hospital mmg terbaik. Tambahan pula hospital ni mementingkan aurat pesakit.Tambah memang aku nak bersalin dengan DR perempuan. Alhamdulillah Allah permudahkan semua. 

entry kali ni akan penuh dengan gambar. Biarlah gambar yang berbicara..chewah...



 Assalamuaikum anak mama n papa... :) 
Gambar diambil sejurus selepas bersalin..masa ni mama tak boleh nak bangun tenguk baby lagi huhu..


 malam pertama bersama baby...rasa sangat2 syahdu bila dapat pegang anak sendiri. macam tak percaya pun iyer gak..

Wajah kegembiraan seorang papa...



 wajah kegembiraan seorang nenek..


hari pertama dirumah...

alalala tomey2 anak mama ni tido... :)






Alamak saye lupa hari ni saya genap 2 bulan la!......



tido time!





 yeaaa! saya dah pandai main play gym!!...






tima kasih maksu belikan baju doraemon ni..



gambar ni ambil sehari sebelum nak masuk kerja balik.
mode: sangattttttt sedihhhh sebab nak tinggalkan sayang mama ni.. 
kan bagus mama dapat jaga farish sepenuh masa..nak tenguk sayang mama ni membesar depan mata..
 :(


awww seksinyeee sayeee.....

saya suka hisap jari & masukkan tangan dalam mulut sekarang ni...


 senyuman buat mama..




 saya dah 3 bulan. saya suka main play gym. seronok betul tenguk bila anak aktif dan membesar dengan sihat.. Alhamdulillah.....

Syukur ya Allah atas kurniaan yang tidak ternilai bagi kami suami isteri....
rasa sangat2 bahagia. balik kerja pun tak sabar nak cepat2 jumpa baby sebab nak main dengan baby.

 Perkembangan terbaru farish dah pandai gelak2 kekeke bila diagah2 dengan papa bila papa buat suara doraemon...cian papa sampai kering tekak..tapi hapy sangat bila tenguk gelak tawa anak kesayangan mama n papa ni..

Alhamdulillah.... :)


Saturday, March 31, 2012

Dinner @ Tasik Idaman

Sebenarnya my hubby memang dah plan nak bawa mak n adik untuk dinner di tasik Idaman tempat makan yang bagi aku memang sungguh romantik!

Acttly tu memang tempat yg penuh dengan kenangan bagi kitaorg suami isteri pun ehehhehe.

me n my hubby... :)

rasa hapy dan bahagia sangat sebab dapat juga bawa mak n adik makan kat tempat2 macam tu. mak n adik pun aku tgk betul2 excited dapat pergi tempat macam tu.


mak n adik....



menu yg kitaorg order:
 ikan siakap 3 rasa
kailan ikan masin
tomyam campur
telur dadar
sambal belacan
Sate Ayam n Daging..


fuhh...memang betul2 kenyang sampai esok hari. hehehe. :P
 seronok betul dapat makan kat tepi tasik. Memang suasana sangat2 romantika n meriah!...


Thanks abg syg sebab dah bawa kegembiraan dalam family aku. Alhamdulillah...family aku dah sempurna seperti orang lain....syukur Alhamdulillah... :)